Pääsivu | Taiteilijat | Teokset |

Lauri Anttila (s. 1938)

Professori, taiteiden kunniatohtori Lauri Anttila syntyi 24. huhtikuuta 1938 Oulussa. Hän on opiskellut Lahden Taideyhdistyksen piirustuskoulussa, Suomen taideakatemian koulussa ja Taideteollisessa oppilaitoksessa, josta valmistui sisustusarkkitehdiksi 1965.

Anttilan töitä on ollut näyttelyissä vuodesta 1969. Läpimurtonsa taiteilijana hän teki 1980-luvulla, jolloin käsitetaidetta alettiin ymmärtää Suomessa. Viimeisten 15 vuoden ajan hänellä on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla.

Anttilan pihataideteos vuodelta 1987 on osa eri taiteilijoiden teosryhmää opetusministeriön pihassa Helsingissä. Hänen tilataidettaan on myös Rovaniemen ja Quebecin lentokentillä.

Lauri Anttila on työskennellyt pitkään sisustusarkkitehtina, muun muassa Aarno Ruusuvuoren arkkitehtitoimistossa. Pisimmän työsarkansa hän on tehnyt taideopettajana vuodesta 1964 lähtien. Hän opetti Taideteollisessa oppilaitoksessa ja Taideteollisessa korkeakoulussa 1965-81, sitten Suomen taideakatemian koulussa ja Kuvataideakatemiassa, jossa hän on toiminut yleisen opetuksen laitoksen yliopettajana ja professorina. Nyt hän on tila-aikataiteen laitoksen professori. Hän oli Kuvataideakatemian rehtori 1988-94.

Maan kiertorata

© Rovaniemen taidemuseo