Pääsivu | Taiteilijat | Teokset |

Emil Karila (s. 1978)

Rovaniemeläinen taiteilija Eemil Karila asuu ja työskentelee vuoroin kotikaupungissaan ja vuoroin Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Eestin taideakatemiasta Tallinnasta. Lisäksi Eemil Karila on opiskellut Caracasissa Venezuelassa ja Suomen kuvataideakatemiassa Helsingissä. Eemil Karilan teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä mm. Suomessa, Virossa, Norjassa, Ruotsissa, Venezuelassa ja Englannissa.

Eemil Karilan taiteellinen tuotanto koostuu maalauksista, veistoksista, valokuvista, installaatioista ja yhteisöllisten projektien dokumentaatioista.

Taiteilija kertoo teostensa lähtökohdista seuraavaa: Keskeinen aihe taiteessani on yhteiskunta ja sen rakenteet ja miten ne heijastuvat meissä ja minussa taiteilijana sekä kansalaisena. Kuinka ihminen on kaupallinen objekti ja mitkä ovat ne voimat ja vallat jotka meitä käskevät, vaativat, komentavat ja viettelevät? Valmistan teoksia usein ns. Parasiitti-metodilla, joka tarkoittaa että imitoin yhteiskunnallisia elementtejä esimerkiksi mainosmaailmaa tai siivoojan työtä, tuoden taiteeni esille kontekstissa, jossa sitä ei aina lueta ensisijaisesti taiteena. Teokseni pyrkivät olemaan kriittisiä ja analyyttisiä, mutta myös humoristia.

Teoksillani pyrin herättää katsojat näkemään ympäristöömme objektiivisemmin ja eri kulmasta verrattuna arkiseen todellisuuteen. Haluan että ihmiset näkevät syvemmälle ja tunnistavat oman asemansa ja panoksensa yhteisessä oravanpyörässä.

Eemil Karila ja Kalle Lampela muodostavat yhdessä Contemporary Santa Claus Artist Association -taiteilijaryhmän.

Mr Confectioner

© Rovaniemen taidemuseo