Pääsivu | Taiteilijat | Teokset | Sijainti

Sauli Miettunen

Luonnon osa ja Vasa

  • 2008

Luonnon osa –veistos on muurattu betonista ja kivistä raudasta hitsatun rungon päälle. Betonia on sävytetty,ja kivet on valittu poron muotoja mukaillen. Sarvet on hitsattu ruostumattomasta raudasta, isot kuin puu kivikasan päällä. Poron asento viittaa länkisäärinensä tiellä, auton edessä paikoillansa seisovaan, hivenen pöhköltä näyttävään otukseen, joka ei ymmärrä autojen aiheuttamaa vaaraa.

Vasa-reliefi on hitsattu erivahvuisesta ruostumattomasta harjateräksestä. Reliefi rakentuu kahdesta päällekkäin asetetusta viivapiirustetusta poronvasasta. Kahden päällekkäin rakentuvan struktuurin liikkeestä johtuen teos näyttää muuttavan muotoaan. Miettunen tiivistää teoksensa lauseeseen: Luonto kaikkinensa on yhtä, puu, kivet ja eläimet.

Luonnon osa -teos on kooltaan, sarvet mukaan lukien, 300cmx200x150. Vasateoksen koko on 160x180x15cm.

Teos on totetutettu osana Pororaito-hanketta. Rovaniemen kaupungin vetämän ja Lapin lääninhallituksen rahoittaman Pororaito-hankkeen tavoitteena on lisätä Rovaniemen kiinnostavuutta kulttuurikohteena ja elävöittää kaupunkikuvaa taiteen avulla. Hanke toteutettiin Lapin taiteilijaseuran kanssa yhteistyössä. Pororaitoteokset ovat: Tom Engblom, Oonko mie tiellä?; Risto Immonen, Ulosmarssi; Teuvo Tuomivaara: Loikka ja Sauli Miettunen: Luonnon osa ja Vasa.

© Rovaniemen taidemuseo